14 Haziran 2017 Çarşamba

KEYİFLİ VE KULLANIŞLI DEKORASYON FİKİRLERİ






KEYİFLİ VE KULLANIŞLI DEKORASYON FİKİRLERİ


Ayşe teyzenin eviyle sizin evinizin boyutları hemen hemen aynı ancak onu evi daha büyük ve ferah mı görünüyor şekerim gel sen bir şöyle bakalım neler yapabiliriz...
Küçük bir odaya sahipseniz evinizi değiştirmeden onu büyütemeyeceğiniz bir gerçek ancak minik dekorasyon hileleri ile daha büyük bir görünüme kavuşturabilirsiniz, aynı şekilde yaşadığınız ortam veya odanız gözünüze geniş ve boş geliyorsa onu fazla kalabalıklaştırmadan daha hoş gözükmesini sağlayabilirsiniz.


İlgili resim



Ayna kullanımı dekorasyonda önemli bir yer tutar. Mekana derinlik katarken yansıttığı ışıklar ile ortamın renk dengesini sağlayarak göze daha hoş gözükmesini sağlar.






















Mum ve abajur gibi küçük aydınlatmalar cozy, rahat ve sıcak bir ortam oluşturarak hoş bir renk elde etmenizi sağlar. Kokulu mum tercihinizin ruh halinize de olumlu etkisi olacaktır.






Sade bir dizaynla döşenmiş bir mekanınız varsa, 3 boyutlu derinlik efekti ile tasarlanmış bir tablo ile süsleyeceğiniz duvarınız evinize farklı bir ambiyans kazandıracak ve bu sadeliği göz hoş gelen bir derinliğe dönüştürecektir.


Renklerin kullanımının insan psikolojisi üzerindeki kanıtlanmış etkilerini hepimiz biliyoruz. Yaşadığınız ortamı dizayn ederken kullanacağınız renklerin yaşamınızı ve ruh halinizi etkileyecek düzeyde önemli olduğunu unutmayın.

Renklerin psikolojimiz üzerindeki etkilerini ‘Renkler İle Ahengimiz‘ adlı yazımızdan okuyabilirsiniz.




Objelerin boyutları da bir diğer göz zevkimizi etkileyen nedenlerden. Dizayn edeceğiniz ortamın büyüklüğü kullanacağınız objelerle doğru orantılı olmalıdır. Küçük bir ortamda kullanacağınız nesnelerde küçük ve az sayıda olmalı böylece göze hoş gelen ferah bir görünüm sağlarsınız.

Kullanım alanınızın geniş olduğu bir yeri dekore ediyorsanız, nesnelerinizi büyük ve dikkat çekici kullanarak gözünüzün doldurmaya çalıştığı boşlukları siz kendi zevkinize göre doldurmuş olursunuz.





















Geniş yer kaplayan klasik kitaplıklar bildiğiniz gibi tarih oldu. Bunu yerine duvara monte edeceğiniz raflar veya raf görünümlü dolaplar ile hem daha kullanışlı hem de göz doyurucu manzara yaratmış olursunuz.




Sizde farklı dekorasyon fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz, yayınlamaktan mutluluk duyarız.



Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar