26 Aralık 2016 Pazartesi

Yeni Yıla Dair Dilekler - Hedefler




2017 ‘HOŞ’ GELSİN




2016 ‘yı geride bıraktığımız 2017 ‘yi umutla beklediğimiz şu günlerde yeni yılın bizlere yeni farkındalıklar kazandırması gerektiği fikrindeyim. Arkamızda bıraktığımız yıldan daha farklı, daha bilinçli, bir tık daha öz güvenli, daha bilgili dolayısıyla bu bilgi akışını yansıtmaya daha hevesli bireyler olma gayretini gösterdiğimizde aslında ‘yeni’ bir yıl almış oluyoruz. Rakamlar biz onlara yeni anlamlar yüklediğimiz için yeni oluyorlar.

Hayatı, bize geldiği şekliyle kabullenmek yerine istediğimiz şekli vermeyi seçelim. Öyle bilelim ki, doğru bilgiyle yanlış bilgiyi ayırt edebilelim öyle çağdaş olalım ki, yeniliği saygıyla kabullenebilelim ve öyle hoşgörülü olalım ki, bilmeyene bilmediği için değil bu bilgiyi yaymadığımız için kendimizi sorgulayalım. Var olandan sıkıldıysak inove edelim daha güzeli için daha pratik ve maliyetsiz yollar arayalım. Yeni yılda kendimize büyüklü küçüklü hedefler belirleyip bunları gerçekleştirdikçe mutlu olalım. Örneğin bir enstrüman çalmayı öğrenelim, farklı pencereler kazandıracak kitaplar, filmler keşfedelim, Kelimelerin iyileştirici değiştirici gücü vardır, ilham veren insanlar tanıyalım, paylaşalım. Gözlerimizi kocaman açıp çevremizde mutluluğu aramak yerine aynaya bakalım. Sen sen olduğun için özelsin başkası gibi olursan başkası olursun. Özel olduğumuzun farkına varalım. Mutluluk kendi içimizde biz yalnızca onu nasıl yansıtacağımızı bulalım ve parıldayalım.
Karanlıkları aydınlatacak olan tek şey eğitim öğretim ışığıdır. Kendimizi, çevremizi, çocuklarımızı eğitelim. Kötülüğün iyiliğe, nefretin sevgiye, savaşın barışa, sabrın sevince, keşkenin iyikiye, duanın şükre dönüştüğü aydın günlerle gelsin yeni yıl.


Allah askerimize, polisimize, milletimize bu güzel vatana sahip çıkacak sevdiklerinin başında kalıp, bu gururla yaşayacak gücü kuvveti versin. İstiklal bayrağının altında geçireceğimiz başarılı sağlıklı mutlu huzurlu ‘ yepyeni ‘ nice yıllar nasip etsin…








Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar